Hoppa till sidans innehåll

Ta certifikat


Redan som 14 åring (det kalenderår du fyller 15 år) kan du börja segelflyga. Någon maxålder finns inte...

Att utbilda sig till en segelflygare är ett steg som inte är oöverkomligt på något sätt.Utbildningen består i grunden av två stora block, ett teoriblock som normalt hålls under sen höst till våren och flygutbildningen som är indelad i tre delar.

Grundutbildning

Etapp 1 

Här lär du dig de basala grunderna i flygning, redan under den första starten så är det ”handen på spaken” som gäller tillsammans med en av klubbens lärare i något av klubbens tvåsitsiga flygplan. 
I slutet av denna etapp så gör du din första helt egna flygningar sk EK (enkelkommando), efter 3 EK flygningar så övergår du till etapp 2.

Etapp 2 

Grundutbildningen övergår i steg 2 efter ca 25 starter. Du har nu  flugit dina första EK starter och varvar egen flygning med lärarledd flygning upp till etapp 3 startar.
Etapp 2 omfattar ca 17 starter och här lär du dig att flyga i besvärligare förhållanden, högfartsflygning, termikflygning, precionslandningar och mycket mer.

Etapp 3

Mestadels egen flygning, varvat med lärarledda pass men här handlar det om att flyga & träna innan du får ditt certifikat i handen. Etapp 3 omfattar ca 16 starter.

Efter ca 55-60 starter så har du genomgått utbildningen för att bli segelflygare & du har certifikatet i handen, så nu är det bara att börja njuta av den underbara frihet som segelflyget erbjuder.

Den totala kostnaden för ett certifikat är mellan 22-30 000 kr. Du betalar inte allt på en gång utan det är uppdelat under utbildningen. 

Det finns alltid möjlighet att hoppa på en certifikatutbildning. Anmäl ditt intresse via formuläret så hör vi av oss med information och stämmer av med dig vilka möjligheterna är. 

Om du vill anmäla dig eller har frågor ställ dem gärna via vårt formulär.

 

Fortbildning 

När du kommer vidare i ditt segelflygande så finns flera kompletterande flygutbildningar att genomföra. Läs mer under Utbildning på medlemssajten.

Uppdaterad: 25 JUN 2017 11:08 Skribent: Kjell Folkesson
Epost: This is a mailto link

Klubbstugan: 033 – 25 43 58
Fälttelefon: 0720 – 10 95 00

Provlektioner (prova-på) och presentkort
Gerth E 0709 – 78 48 90

Intresse för utbildning
Robin D 0730 – 22 55 04

Vänligen använd i första hand vårt kontaktformulär för alla frågor.